Причините за появата на акне

Големи благодарности на потребител Veen от форумите на acne.org, който беше така добър да изготви тази подробна и коректна диаграма.За потребителите, нямащи проблеми с английския могат да видят оригиналната диаграма.

Истинските причини за появявата на акне

Знам, че толкова голяма таблица ще ви дойде в повече и че не разбирате повечето от нещата там. Не се притеснявайте…и аз не разбирам всичко, но за всяко нещо има време. Може да задавате въпросите си по таблицата. В последствие ще обясним подробно всяка една точка от тази диаграма. До следващия ми пост, когато ще ви представя храните, причиняващи акне!

Advertisements

2 Коментари

Filed under Общи

2 responses to “Причините за появата на акне

 1. :)

  Частта с преработени въглехидрати?

  Както и за металите …

 2. Калоян

  Здравей, усмивка 😉

  Преработените въглехидрати са въглехидратни храни, от които с машини са премахнати фибри, шушулки, трици и други полезни съставки от зърната – храни като белия хляб, белия ориз, макарони и всякакви тестени изделия от бяло брашно. Те трябва да се заменят с пълнозърнест хляб, кафяв ориз и други.

  Метали – значи тук не говорим за Ози Озбърн и Металика, а за някои частици, които изучаваме или сме изучавали в часовете по химия. Тва е категория (или не знам точно как да го нареча) от химични елементи. Организма се нужда от някои от тях – цинк и мед, но дори те в неправилни количества могат да бъдат опасни.

  Тези тежки метали, които са опасни за нас са например олово, живак, арсен и други. Знаете ли например, че в повечето риби, които хапваме съдържанието на живак е наблагоприятно за организма? Това възниква от факта, че по-голяма част от водните басейни по света са крайно замърсени с хилядите боклуци, изсипвани в тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s