Истината за анти-акне мазилата

За читателите на akne-info.blogspot.com този материал сигурно е вече известен – за останалите ще бъде интересно да разберат какво е моето и на десетки други хора, излекували се натурално, мнение за по-голямата част от кремовете против акне. Приятно четене.

Идвало ли ви е на ум защо все още не сте открили кремът избавление, което търсите от седмици, месеци или дори години? Защо възникват хиляди спорове в интернет пространството кой е най-добрият крем, но всъщност все още не сте намерили мазилото, което категорично лекува всякакви форми на акне, действа ефикасно при всеки един страдащ и премахва проблема напълно?

Сега ще ви запозная с един нетипичен отговор на тези въпроси, една друга гледна точка и малко доказателства.

8 от 10 тинейджъри имат акне, добавете и големия брой възрастни (ако не ме лъже паметта – 20% от цялото население). Само в САЩ има около 17 милиона, страдащи от акне. При такива големи цифри не е ли редно от Хипократово време (377 пр.н.е.) до днес да сме открили лек за акнето? Добре, дори да не е „лек”, то поне ефикасен препарат, който да предотвратява продължително появата на акне без странични ефекти?

Защо?
Индустрията за кремове на акне е неприлично печеливша индустрия. Представете си какво става, когато тези 17 милиона инвестират десетки долари месечно (дори седмично) за мазила против акне. Статистиките показват, че само в Щатите за последната година хората с акне са похарчили 2 милиарда долара за лечение.

Акнето не се приема като здравен проблем, по-скоро козметичен. Пряко акнето не може да причини психически или здравни проблеми. Акнето е болезнено, изглежда неприятно, руши самочувствие и създава депресия, но не разболява хората в прекия смисъл на думата.
Ето поради тези две причини медицинската индустрия не влага достатъчните ресурси, за да създаде лек против акне.

Най-вероятно това са си казали създателите на първия крем против акне:
Защо трябва да се създаваме лекарство за козметичнен проблем, като можем да създаваме кремове, които потушават външните симптоми на проблема за период от време; скъпи кремове, които милиони хора по света ще си купуват всеки месец или дори седмица.

Както споменах в началото: индустрията за анти-акне кремове е неприлично печеливша индустрия, от която губещи са само клиентите – тези, страдащи от акне… Сега ще ми кажете, че са се появили „революционни методи“ за лечение на акне, какъвто не една или две звезди от ранга на Бритни Спиърс твърдят по реклами, че е Proactiv. Знаете ли на каква съставка всъщност залага западната версия на продукта Proactiv? Benzoyl Peroxide (бензол пероксид). Ще ви разочаровам ли, ако ви кажа, че бензол пероксид се ползва от десетки години при лечението не акне? Не ми вярвате? Хвърлете погледна тази реклама на Oxy 10 Benzoyl Peroxide от 1980 г.

Замислете се над тези редове, хвърлете поглед към шкафчето и си задайте въпроса – наистина ли трябва да давам толкова пари за всичките тези мазила?

Питате се как тогава ще излекуваме проклетото акне? Точен отговор на този въпрос не мога да ви дам, защото трябва да го откриете сами. Този блог цели да ви помогна в тази задача.

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Локално лечение

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s